Ravintola Salvia

Ravintola salvia

ASIAKAS: COMPASS GROUP FINLAND OY
SIJAINTI: JYVÄSKYLÄ
VALMISTUMISVUOSI: 2019
HUONEISTOALA (h-m²): 330
ASIAKASPAIKKOJEN LKM: 160

TEHTÄVÄ

Monikäyttöinen kodikas ravintolatila

 
Jyväskylässä sijaitsevan Ravintola Salvian suunnittelussa jatkokehitimme Pinto Designin jo luonnostelemaa konseptisuunnitelmaa yhdessä tilaajan, käyttäjien ja Pinto Designin kanssa. Tavoitteena oli luoda kodikas, käytännöllinen, helposti lähestyttävä, olohuonemainen ja monikäyttöinen ravintolatila nopealla aikataululla, sillä avajaisia vietettäisiin jo muutaman kuukauden päästä. Ravintolan tuli muotoutua saumattomasti lounasruokailun lisäksi käyttäjien palavereihin, workshoppeihin ja pop up-tyylisiin tapahtumiin. Talon arkkitehtuuria haluttiin korostaa luonnonläheisyyttä unohtamatta huomioiden ravintoloitsijan ja tilan käyttäjien toiveet. Tavoitteena oli myös, että ravintola erottautuu alueellisista kilpailijoistaan tilalla ja hyvällä ruoallaan.

Ratkaisut ja toteutus

Ravintoloitsijan konseptin mukainen ja käyttäjien tarpeita vastaava ravintolatila

 
Monikäyttöisen ravintolatilan suunnittelussa lähtökohtana oli käyttäjien tarpeet. Kapean mallisiin tiloihin tuli saada mahdutettua 160 asiakaspaikkaa, jonka onnistuimme toteuttamaan ilman ahtauden tuntua eri kokoisilla ja korkuisilla kalusteryhmillä. Samalla huomioimme tilan eri käyttötarpeet. Erilaisille toiminnoille ja tarpeille luotiin erilaisia pöytäryhmiä. Hyödynsimme myös erilaisia ja eri korkuisia valonlähteitä eri tunnelmien luomiseksi. Tiloista haluttiin myös ravintoloitsijan oman konseptin mukaiset, joka näkyy muun muassa tiloissa käytetyssä puurimoituksessa.

Rakennuksen ympärillä oleva luonto haluttiin ottaa osaksi sisustusta. Suuret ikkunapinnat pyrittiin pitämään avoimina päästäen luontonäkymä ja luonnonvalo sisään. Luontoteemaa jatkettiin syvemmälle rakennukseen luontoaiheisella tapetilla. Tapetin myötä sisustuskonseptin punainen lanka vahvistui ja lopulliset valinnat materiaaleista ja väreistä oli helppo tehdä.

Visuaalisia haasteita suunnittelussa aiheutti tilojen kattomaailma suurine iv-arkkuineen, mutta onnistuimme häivyttämään arkut luomalla rytmiä alakattopintaan samanväristen akustiikkalevyjen avulla.

Sujuva yhteistyö tilaajan ja käyttäjien kanssa edesauttoi nopean aikataulun mukaista toimintaa. Aikataulussa pysyttiin myös valitsemalla materiaalit ja kalusteet toimittajien varastovalikoimista ja reagoimalla työmaalta tuleviin ongelmakohtiin ripeästi.

Tulokset

 
Suunnittelulla onnistuttiin luomaan käytännöllinen, monikäyttöinen ja tunnelmallinen ravintolatila, joka tavoitteiden mukaisesti erottuu kilpailijoistaan tilalla ja tarjonnallaan!

Yhteistyössä Pinto Design