BusinessAsema

Businessasema konseptointi

ASIAKAS: BUSINESSOULU
VUOSI: 2019

Mitä

 
BusinessOulu aikoi avata Oulun Postitaloon helposti saavutettavat palvelutilat, jotka toimisivat yrityspalveluiden, työllisyystoimien, opiskelijoiden, työelämäyhteyksien sekä elinkeinotoimijoiden kohtauspaikkana. BusinessAsema toimisi edustus- ja showroomtilana koko Oulun seudun työ- ja liike-elämälle.

BusinessOulu tulisi olemaan tilojen hallinnoija, mutta tiloissa toimisi myös TE-toimiston ja nuorten 4H-yhdistyksen kaltaisia toimijoita, jotka edistävät yrittäjyyttä ja työllisyyttä. BusinessAsema tarjoaisi yrityksille paikan, jossa ne voivat yhdessä kehittää, testata, esitellä ja markkinoida uusia tuotteitaan ja kokonaisratkaisujaan.

Miten

 
Toteutimme BusinessOululle osallistavan tarveselvitys- ja konseptointiprosessin, jossa
• selvitimme yhteistyökumppaneiden toiveet ja tarpeet tilojen toiminnoille ja synergioille
• kokosimme tarveselvitykseen perustuen tilojen lähtökohdat jatkosuunnittelua ohjaavaksi käsikirjaksi
• kiteytimme oululaisuuden ja bisneselämän identiteetin visuaaliseksi käsikirjaksi, jonka lähtökohtana oli kokonaisvaltainen käyttäjäkokemus ja pohjoisen luonnosta ja teknologiasta ammentavat tila-, opaste- ja esillepanoratkaisut
• loimme yhteistyökumppaneita varten erilaisia palvelupaketteja, perustuen haastatteluissa kerättyyn tietoon

Asiakkaan kommentti

Helena Poukkanen, BusinessOulu, BusinessAsema-hankkeen yhteisökoordinaattori

 
”Kanttia2 tavoitti hyvin toimeksiannon idean ja asiantuntijat hyppäsivät sujuvasti mukaan BusinessAseman suunnitteluun. Tiimi toteutti palvelumuotoiluprosessin tehokkaasti. Yhteistyö oli helppoa ja sujuvaa innostuneiden ja taitavien tekijöiden kanssa. Lopputulokset kiteytyvät konkreettisissa ja selkeissä materiaaleissa, jotka helpottavat suunnittelutyön jatkamista eri toimijoiden kanssa.”

Business Asema logo