COR Saarelan rantasauna

COR Saarelan rantasauna

ASIAKAS: COR GROUP
SIJAINTI: OULU
VALMISTUMISVUOSI: 2020
BRUTTOALA (br-m²): 180
KERROSALA (k-m²): 159
TILAVUUS (m³): 690

Tehtävä

Sauna COR Groupille Saarelaan

 
Rakennus toimii COR Groupin omana kokous-, koulutus- ja virkistyspaikkana ja sitä voi myös vuokrata pienimuotoisia tapahtumia varten. Saunatilojen lisäksi rakennuksessa on oleskelu- ja ruokailutilat 26 henkilölle, catering-käyttöön soveltuva korkeatasoinen keittiö ja laajat terassit takkoineen ja porealtaineen.

Ratkaisu

Oulujoen maisemat sisätiloihin

 
Rakennus muodostuu kahdesta osastosta yhden katon alla, toisella puolella on saunatilat ja toisella puolella oleskelu- ja kokoustilat. Osastojen välillä on suojattu ulkotila, jota voidaan käyttää oleskelutilan laajennuksena tai saunan vilvoittelupaikkana. Saunaosaston päädyssä on terassi ja ulkoporeallas.
Rakennuksen julkisivut ovat pääosin tervanmustaksi kuultokäsiteltyä pystylautaa, syvennykset terassien kohdalla on petsattu luonnonvalkoiseksi. Terassit ovat harmaantuvaa puuta ja luonnonkiveä. Sisäpintojen verhoiluissa käytetään tervan sävyyn petsattua puupaneelia sekä viilu- ja luonnonkivipintoja. Suurten ikkunoiden kautta Oulujoen maisemasta tulee osa sisätiloja. Saunan lauteilta ja ulkoporealtaista voi ihailla auringonlaskua joella ja lasitettu takkaterassi rakennuksen keskellä mahdollistaa illanistujaiset ulkona viileänäkin iltana.

Näkymä Oulujoen yliCOR Group Saarelan rantasaunaCOR Group Saarelan rantasaunaCOR Group Saarelan rantasaunaCOR Group Saarelan rantasaunaCOR Group Saarelan rantasaunaCOR Group Saarelan rantasaunaCOR Group Saarelan rantasaunaCOR Group Saarelan rantasaunaCOR Group Saarelan rantasauna