Gunillankartano

Gunillankartano

ASIAKAS: RAKENNUSKARTIO
VALMISTUMISVUOSI: 2016
BRUTTOALA (br-m²): 4921
KERROSALA (k-m²): 3700
HUONEISTOJEN LKM: 67
TALOYHTIÖ: AS OY GUNILLANKARTANO

Kohteen kuvaus

 
AS Oy Gunillankartano on asiakkaallemme Rakennuskartiolle suunniteltu HITAS-kohde. Yhtenä suunnittelun tärkeimpänä lähtökohtana oli suunnitella kohtuuhintaista asumista Kruunuvuorenrantaan. Talon valmistumishetkellä Helsingissä kerrottiin olevan myynnissä vain 40 uudisasuntoa, joiden neliöhinta oli alle 3000 € – Tässä talossa oli niistä 38 kpl. Taloyhtiön asuntojakauma on monipuolinen ja kohde sisältää pikkuyksiöiden lisäksi myös perheasuntoja.

Tontin yksi luonteenomaisimmista piirteistä oli kallioluonto, jota pyrittiin säilyttämään mahdollisimman paljon. Niinpä ylimpien kerrosten poistumistiet ratkaistiin ranskalaisten parvekkeiden yhteyteen rakennetulla poistumistikkailla, jotta vältettäisiin paloautoreitin kulku kallioisen sisäpihan kautta. Myös pihan laudoitetun terassin avulla säästetään herkkää kanervikkoa tallautumiselta. Gunillankartanon ylimmän kerroksen asunnoista aukeaa näkymä meren yli aina keskustaan ja Tuomiokirkolle saakka.

Louhinnan ja kustannusten säästämiseksi taloon ei tehty maanalaista kellaria. Yhteistilat ja väestönsuojat sijoitettiin ykköskerrokseen. Saunaosaston ja kerhotilojen tavanomaista väljemmällä mitoituksella ja anteliaalla aukotuksella saatiin maantasoon kuitenkin läpinäkyvyyttä ja kutsuvaa ilmeikkyyttä.

GunillankartanoGunillankartano 1Gunillankartano pohjaGunillankartano pihaGunillankartano rappuGunillankartano piha 2Gunillankartano parveke