Hakunilan joutsenmerkkitalo

Hakunilan Joutsenmerkkitalo

ASIAKAS: NCC SUOMI OY
SIJAINTI: HAKUNILA, VANTAA
VALMISTUMISVUOSI: 2018
BRUTTOALA (br-m²): 8840
KERROSALA (k-m²): 7740
HUONEISTOALA(h-m²): 5830
TILAVUUS (m³): 28 300
HUONEISTOJEN LKM: 127
TALOYHTIÖ: VAV KASKELANTIE 1

Mitä

 
Vastasimme Suomen ensimmäisen uusien kriteerien mukaisen Joutsenmerkki-kerrostalon pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Hanke toteutettiin yhteistyössä NCC:n ja VAV-asuntojen kanssa.

Suunnittelun tavoitteena oli luoda hyvää ja kohtuuhintaista asumista, sillä rakennettava Joutsenmerkkitalo tulisi olemaan ARA-tuettu vuokratalo. Projektin haasteena oli löytää ratkaisut ja sopivat tuotemerkit Joutsenmerkin lupaamien standardien: ympäristöystävällisyyden, rakennuksen terveellisyyden ja vähäisiin sisäilmaan pääsevien emissioiden takaamiseksi, tilanteessa, jossa Joutsenmerkittyjen kriteerien mukaisia rakennustuotteita ja -ratkaisuja ei juuri vielä ollut tai ne olivat normaalia kalliimpia.

Miten

 
Havaitsimme hyvin alkuvaiheessa, että tontti ja asemakaavamääräykset loivat omat haasteensa suunnittelulle, jonka tavoitteena oli yhdistää pilottirakentaminen kohtuuhintaisuuteen. Hankkeen toteutuminen edellytti poikkeuksellisen tiivistä yhteistyötä lupaviranomaisen kanssa. Suunnitteluoivallusten ja neuvottelutaitoja vaatineiden keskustelujen pohjalta onnistuimme hakemaan kohteelle lisäkerrosalaa 30% ja hyväksytettyä meluntorjunnan näkökulmasta pohjaratkaisu, joka tuotti valoisampia ja parempia asuntoja kuin mitä asemakaavan mukainen ratkaisu olisi tuottanut.

Tulokset

 
Kustannusten osalta saimme projektin käännettyä asiakkaallemme kannattavaksi ja vuokra-asukkaille saatiin suunniteltua turvallinen, terveellinen ja kestävän kehityksen kriteerit täyttävä koti.

Hakunila Joutsenmerkki pihaHakunila Joutsenmerkki pohjaHakunila Joutsenmerkki julkisivuHakunila Joutsenmerkki piha 2Hakunila Joutsenmerkki piha 3