Tillinmäen paritalot

TILLINMÄEN PARITALOT

ASIAKAS: OPTIMIKODIT OY
VALMISTUMISVUOSI: 2016
BRUTTOALA (br-m²): 2140
KERROSALA (k-m²): 1700
HUONEISTOALA (h-m²): 1475
HUONEISTOJEN LKM: 18
TALOYHTIÖ: AS OY ESPOON VUORINIITTY

TEHTÄVÄ

As Oy Espoon Vuoriniitty on Espoon Tillinmäkeen suunnittelemamme 9 paritalon muodostama asuinkortteli. Kapean tontin haasteena oli sijoittaa talot niin, että jokaiselle asunnolle tarjoituu mielenkiintoisia näkymiä sekä hyvin suojeltu, tilava ja valoisa yksityispiha. Lisähaastetta toi tontin pohjoisella kulmalla sijaitsevan viheralueen liito-oravaesiintymä, minkä vuoksi olemassa olevat puut tuli säilyttää mahdollisimman koskemattomina.

Ratkaisu

 
Suunnittelimme paritalon, joka poikkeaa tavanomaisista paritaloratkaisuista epäsymmetrisyydellään. Parvekevyöhykkeiden sijoittamisen varioimisella saimme suuniteltua talojen ulkoisista hahmoista erilaisia, ja ratkaisu myös mahdollistaa vaihtelevat ja kiinnostavat katu-ja pihanäkymät haastavalla kapealla tontilla.

Tulokset

 
Paritaloissa on hyvin yksinkertainen ja pelkistetty, lähes perinteinen arkkitehtoninen ilme. Paritalojen ulkomuodon variointi parvekkeiden paikan vaihtelulla, pohjien peilikuvilla sekä julkisivuissa käytettyjen värien avulla tuo vaihtelevuutta ja raikkautta monotoniseen, kapeaan tonttiin. Paikalla syntyy vaikutelma paritalojen yksilöllisyydestä – vaikka ovatkin identtisiä.