Skip to content
Jani Kotikangas Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Tämä vuosi alkoi suurten kysymysmerkkien keskellä. Sota Ukrainassa, korkojen nousu ja muutenkin kiristyneet rahoitusehdot, sekä laukkaava inflaatio loivat uhkakuvia niin yksityistalouksille kuin yrityksille. Suomi ja koko Eurooppa alkoivat valua kohti taantumaa ja talouden kasvuluvut olivat karua luettavaa. Loppuvuodesta rakennusliikkeiden konkurssiuutiset alkoivat vallata palstatilaa uutisista ja julkinen sana, sekä kansalaiset alkoivat asettaa Suomen hallitukselle paineita.  Kanttia 2:n toimitusjohtaja Jani Kotikangas summaa kuluneen vuoden yhteen.

Onneksi kuitenkin aina väliin joku uutinen on lupaillut käänteen parempaan olevan tulossa. Tähän meidänkin tulee uskoa! Rakentaminen ja arkkitehtisuunnittelu eivät voi kadota Suomesta. Nyt tarvitaan uskoa, rohkeutta ja yhdessä tekemistä. Näillä keinoilla voimme osaltamme olla auttamassa talouden elpymistä.  

Näin joulunajan viestiksi tämä alkoi hieman pessimistisesti. Mutta nuo realiteetit ovat vain olleet pakko hyväksyä ja niihin sopeutua. Sopeutuminen tulee jatkumaan vielä alkavana vuonnakin, niin meillä, kuin monella muullakin yrityksellä ja meillä yhteiskuntana. Harras toiveeni on, että elvytyskeinot rakennetaan kestävälle pohjalle ja vältämme tekemästä toimia, joilla vuotavaa laivaa yritetään vain tilkitä. Joskus on vain parempi miettiä suurempia ratkaisuja ja uskaltaa rohkeasti katsoa tulevaisuuteen nähden maailma sellaisena kuin mitä se tulee olemaan.  

Me kanttiakakkoslaiset olemme myös saaneet osamme tästä taantumasta. Olemme myös myötäeläneet meidän asiakkaidemme haastavia aikoja. Osaltamme olemme pyrkineet olemaan avuksi mm. tehokkaan suunnitteluprosessin, vaihtoehtoisten taloudellisempien ratkaisujen löytämisen tai esimerkiksi tehokkaan tonttitutkielmamme avulla. Tässä vaiheessa haluankin lausua kiitokset asiakkaillemme sitoutuneesta ja hyvästä yhteistyöstä näinä haastavina aikoina. 

Arkkitehtimme ovat meritoituneet eri tavoin tänä vuonna. Muun muassa paras ehdotus Kotkan kaupungin järjestämässä kaupungintaloonsa liittyvässä arkkitehtikilpailussa. Voittanut ehdotuksemme mahdollisti Kotkan hienon kaupungintalon modernisoinnin, paloturvallisuuden parantamisen, sekä aiemmin hyödyntämättä jääneiden tilojen käyttöönoton. Samalla kaupungintalo ikään kuin avautui paremmin kaupunkilaisten käyttöön. Ja kaikki tämä vanhaa kunnioittaen ja kaupungintalon henkeä vaalien. 

Lisäksi haluaisin erikseen mainita Anastasiia Pihlmanin hienon työn Ukrainassa sijaitsevan kotikaupunkinsa hyväksi. Tästä työstä voitte lukea lisää muun muassa Suomen Kuvalehden artikkelista. Ihailen hänen kykyään valjastaa koulutuksensa ja ammattitaitonsa kotinsa ja läheistensä hyväksi.   

Muutenkin olen kiitollinen kaikista työkavereistani. En haluaisi kohdata näitä haastavia aikoja kenenkään muun kuin juuri teidän kanssanne. Kiitos teille. 

Myös haastavina aikoina on hyvä hiljentyä hetkeksi joulun viettoon yhdessä läheistensä kanssa.

Toivotan jokaiselle hyvää joulua ja vielä enemmän toivotan ja toivon parempaa uutta vuotta! Yhdessä me tästä selviämme! 

Lisää blogeja

Arkkitehtuuriin liittyviä ilmiöitä, erilaisia näkökulmia sekä ajankohtaisia hankkeita.

Tilaa blogi

Kanttia 2:n blogissa tarkastellaan arkkitehtuuriin liittyviä ilmiöitä, mielenkiintoisia näkökulmia, sekä esitellään ajankohtaisia hankkeita.

Tilaa tästä!