Kilpailuehdotus Tapiolaan

Kilpailuehdotus Tapiolaan

ASIAKAS: NCC
KILPAILUVUOSI: 2017
BRUTTOALA (br-m²): 27 300

TEHTÄVÄ

 
Osallistuimme Espoon kaupungin tontinluovutuskisaan, jonka tavoitteena oli Tapiolan keskuksen laidan ryhdistäminen suunniteltavan tontin avulla sekä saada uusia ideoita alueen toteuttamiseksi. Loimme toimisto- ja asuinrakennuksen, joka toimii ryhdikkäänä rajana Tapiolan keskukselle, sopien hyvin rakenteilla olevien asuinkerrostalojen rinnalle. Uudisrakennuksen katutason palvelut täydentävät viereisen kauppakeskuksen tarjontaa ja ovat helposti metron käyttäjien saavutettavissa.

Ratkaisu

 
Analysoimme alueen nykyisiä julkisia tiloja, liikenteen ja jalankulun reittejä sekä alueen toimintoja. Alueelle rakentuva länsimetro palveluineen tuo uutta vilinää Tapiolaan. Havaitsimme, että rakennuskokonaisuutemme tärkein tehtävä on täydentää Tapiolan julkisten tilojen verkostoa. Rakennuksen massoittelun avulla selkeytimme olemassa olevaa kevyen liikenteen verkostoa, joka nykyisellään se on paikoin katkonainen ja epäjohdonmukainen. Suunnitelman myötä myös melu ja liikenne asuinalueen sisällä saataisiin vähentymään.

Rakennuksen suojaan jää aukiotila, joka toimii tapahtuma- ja kohtaamispaikkana. Aukiolta on rajattu näkymä kohti alueen maamerkkejä Tasku-Matti-taloja. Uudisrakennuksen alimpiin kerroksiin, julkisten reittien varrelle, sijoitimme tilat palveluille ja co-working-tiloille. Toimisto- ja asuintilat sijoitimme ylempien kerroksien rauhaan.