Nurmijärven Paronitar

Nurmijärven Paronitar

ASIAKAS: RAKENNUSVARMA OY
VALMISTUMISVUOSI: 2017
BRUTTOALA (br-m²): 1400
KERROSALA (k-m²): 1320
TILAVUUS (m³): 4530
HUONEISTOJEN LKM: 27
TALOYHTIÖ: AS OY NURMIJÄRVEN PARONITAR

SUUNNITTELIJAN SANAT

Sauli Kosonen, arkkitehti SAFA

 
Asunto Oy Nurmijärven Paronitar sijoittuu idylliseen naapurustoon Nurmijärven Klaukkalassa. Kolme pienimittakaavaista luhtitaloa muodostavat viehättävän pihapiirin, joka tarjoaa laadukkaan asuinympäristön ja suhteutuu luontevasti naapurustoon. Sopivan kokoisessa taloyhtiössä naapurit on helppo oppia tuntemaan oman kodin yksityisyyttä uhraamatta.

Asunnot on suunniteltu huolella asukkaita ajatellen. Suunnittelussa on panostettu vaivattomuuteen, hyvään kalustettavuuteen ja avariin näkymiin. Asunnot mukautuvat helposti omiin valintoihin ja tarpeisiin. Esimerkiksi kaksioissa keittiöiden saarekkeet ovat siirrettävissä omilla pyörillään. Osassa asunnoista löytyy upea nukkumaparvi ja huima sisäkorkeus, jota on totuttu näkemään vain vanhoissa arvokiinteistöissä.

Useimmat asunnoista aukeavat kahteen ilmansuuntaan, jolloin luonnonvaloa on aina runsaasti. Samalla näkymät asunnoista ympäröivään maisemaan ovat kauniit, ja luonto tulee asukasta lähelle. Jokaisessa asunnossa on suuri parveke tai maantasossa terassi, joka toimii kesäisin asunnon luontevana jatkeena avattavien pariovien ansioista. Parvekkeille on myös mahdollista valita maksullisena lisävarusteena parvekelasit, jolloin parvekkeella voi nautiskella aamukahvit vaikkapa jo maaliskuussa.

Asuntojen tyyli on skandinaavisen valoisa ja helposti lähestyttävä. Tammen sävyt tuovat arvokkuutta ja lämpöä vaaleisiin asuntoihin. Kylpyhuoneiden värimaailmassa on mukana myös luonnonkiven vaaleanharmaita sävyjä. Nämä pintamateriaalit luovat täydellisen taustan monenlaisille sisustuksille, jolloin kodista syntyy helposti juuri toiveiden mukainen.