Skip to content

Espoon Reviisori

SSA Project Oy // Espoo

Asuntorakentaminen

Asiakas:

SSA Project Oy

Sijainti:

Espoo

Valmistumisvuosi:

2019

Suunnitteluvuosi:

2019

Kerrosala:

6600 k-m2

Naapurustonsa ainut rakennus, jossa toteutuivat kaikki kaavan ja aluesuunnitelman tavoitteet

Tehtävänämme oli suunnitella rakennusliikkeelle Espooseen käyntikorttirakennus, joka sisältäisi sekä edullisia vuokra-asunnoiksi sopivia asuntoja että hulppeita kattohuoneistoja – laatua järkevin kustannuksin.

Aidoilla ja rehellisillä materiaaleilla luotiin rakennusten arvokas yleisilme

Kokonaisuudesta syntyi moderni kortteli, jossa on perinteisen kaupunkirakenteen mittakaavaa sekä viihtyisiä tilallisia teemoja, kuten keidasmainen sisäpiha hulevesilampineen. Reviisorin materiaalipaletin muodostavat aidot rehelliset materiaalit: puhtaaksimuurattu rouhea punatiili, hierretty kuultorappaus, tummat metalliosat ja kuultokäsitellyt puuyksityiskohdat. Parvekekaiteiden sävyvaihteluilla luotiin hienovaraista elävyyttä tasaiseen ikkunarytmiin. Ovien tarkkaan suunnitelluilla teippauksilla saatiin edullisesti luotua taloon laadukas ja omaleimainen yleisilme.

Arkkitehtuurin tunnistettava piirre on rikas kattomaailma ja harkitut, laadukkaat sisäänkäyntiympäristöt sekä kadulta että sisäpihalta

Espoon Suviniityssä kaava ja rakennustapaohje olivat poikkeuksellisen tarkat ja edellyttivät käytännössä korttelilta jyrkkiä kattoja. Jotta rakennusoikeus voitiin hyödyntää asiakkaan kannalta järkevästi ullakolla, neuvottelimme tontille vähäisen kaavapoikkeamisen. Tietomallia hyödyntämällä saatiin vaativat kattorakenteet taiten suunniteltua ja kommunikoitua rakennesuunnittelijoiden kanssa. Pihan sommittelun ja materiaalien lisäksi arkkitehtuurin tunnistettava piirre onkin rikas kattomaailma ja harkitut, laadukkaat sisäänkäyntiympäristöt sekä kadulta että sisäpihalta. Räystäiden muotoilu toteutettiin siten, että taloihin saatiin selkeät päätymuodot tavanomaisia toimivia räystäsrakenteita käyttäen. Erityisiä suunnitteluratkaisuja vaadittiin myös pihan hulevesisuunnitteluun sekä varateiden järjestämiseksi parvekkeille siten, että sisäpihalle ei tarvitse tehdä nostopaikkoja. Valmistuessaan Reviisori olikin naapurustonsa ainut, jossa toteutuivat kaikki kaavan ja aluesuunnitelman tavoitteet: mahdollisimman suuri yhtenäinen, valoisa ja käyttökelpoinen sisäpiha, ja samalla tehokas porrashuoneen muoto.

Porrashuoneiden sijoittaminen sisänurkkaan ja vinon katon hyödyntäminen ylimmässä kerroksessa portaan nousujen mukaisesti. Erilaiset ja eri hintaiset asuntotyypit tuovat taloihin monipuolisen asukasjakauman. Yhteissaunat suunniteltiin sekä ullakoille että aurinkoiselle eteläseinustalle maantasoon. 1.kerrokseen toteutettiin myös autotalleja, joita rakennetaan kysynnästä huolimatta nykyään erittäin vähän.  

”Kyllä tässä silmä aivan eri tavalla lepää kuin noissa naapuritaloissa! Tällaista ympäristöä pitäisi rakentaa enemmän!"

– Projektin vastaava työnjohtaja

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Anna-Leena Salo

Anna-Leena Salo - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Judith Wiese

Judith Wiese - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Sauli Kosonen

Sauli Kosonen - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Wim Defraeye

Wim Defraeye - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Koy Jyvästeva

GreenStar Hotel Jyväskylä

Toimitilat

A-Kruunu Oy

A-Kruunu Porvoon Raatimiehenkatu

Asuntorakentaminen

Fira Oy

Keinulaudankujan suurkortteli, Kontula

Maankäytön suunnittelu

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.