Skip to content

Helsingin Koivupuisto

SSA Project Oy // Helsinki

Asuntorakentaminen

Asiakas:

SSA Project Oy

Sijainti:

Helsinki

Valmistumisvuosi:

2020

Suunnitteluvuosi:

2018

Kerrosala:

5417 k-m2

HITAS-asumista historialliseen miljööseen

Kortteliin on kaavoitettu kolme kahden rakennuksen yhdistelmää, jotka muodostuvat Käpyläntien varrella olevista lamellitaloista sekä Rohtotarhan puiston puolella sijaitsevista pistetaloista. Jokaisella kahden rakennuksen kokonaisuudella on oma arkkitehtinsa. As. Oy Helsingin Koivupuisto sijaitsee kyseisen korttelin keskellä. 

Haasteenamme oli suunnitella uusi, moderni rakennus osaksi historiallista Käpylän aluetta ja sen rakennuskantaa. Lisäksi meidän täytyi kiinnittää erityistä huomiota Käpyläntien varren kaupunkikuvaan, jotta rakennus sopi yhteen samaan kortteliin suunniteltujen uusien naapurirakennustensa kanssa.

Asuntoja eri tarpeisiin

Julkisivut & arkkitehtuuri 

Otimme rakennusten suunnittelussa vaikutteita alueelle ominaisesta 1950-luvun arkkitehtuurista, jota edustavat muun muassa punainen harjakatto, ulkonevat parvekkeet ja tyylitellyt metallikaiteet. Tien vierellä sijaitseva lamellitalo suunniteltiin asemakaavan mukaisesti selkeälinjaiseksi ja perinteiseksi kun taas pihan puolella oleva pistetalo arkkitehtuuriltaan nykyaikaisemmaksi asemakaavan mukaisesti vaihtelevine ikkuna-aukotuksineen ja tasakattoineen. Sama julkisivuväritys ja -materiaalit yhdistävät rakennukset toisiinsa luoden niistä yhtenäisen kokonaisuuden. 

Asunnot 

Lähtökohtanamme asuntojen suunnittelussa oli niiden avaruus ja monikäyttöisyys. Monipuolinen asuntojakauma huomioi perheiden erilaiset tarpeet. Yhdelle asunnolle suunnittelimme jopa oman hulppean kattoterassin! Asuntoja on pienistä yksiöistä viiden huoneen perheasuntoihin. Jokaisessa asunnossa on oma parveke tai terassi ja isommissa asunnoissa sauna. Käpyläntien puoleiset parvekkeet ovat syvennettyjä. Suunnittelimme niihin lisäksi lasituksen tuomaan yksityisyyttä ja suojaamaan kadulta kantautuvilta ääniltä. 

Piha & yhteistilat 

Rakennusten väliin sijoittamamme korttelipiha on vehreä ja viihtyisä autopaikoituksen sijoittuessa pihakannen alle. Yhteinen piha-alue mahdollistaa asukkaiden välisiä kohtaamisia ja luo turvalliset puitteet oleskelu- ja leikkipaikoille. Tontin itäpuolella sijaitseva Rohtotarha-puisto toimii lisäksi laajempana virkistysalueena As. Oy Helsingin Koivupuiston asukkaille. 

Suunnittelimme yhteistilat koko tonttia palveleviksi. Yhteisen kerho- ja saunatilan sijoitimme puiston puolella sijaitsevan rakennuksen ylimpään kerrokseen. Avara, keittiöllä varustettu oleskelutila avautuu suurelle lounaaseen suuntautuvalle kattoterassille, josta on näkymät sekä Rohtotarhaan, että yhteispihalle.

Uudisrakentamista historiallista ympäristöä kunnioittaen

Yhdistimme hienovaraisella arkkitehtuurilla massoittelultaan keskenään erilaiset rakennukset toisiinsa ja toimme hallitusti modernin uudisrakentamisen ympäröivään historialliseen miljööseen. Monipuolinen asuntojakauma huomioi perheiden erilaiset tarpeet. Taloyhtiö on viihtyisä ja yhteisöllinen yhteisen piha-alueen sekä kerho- ja saunatilan ansiosta.

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Harri Viljamaa

Harri Viljamaa - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Mila Heino

Mila Heino - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Milla Remo

Milla Remo - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.