Skip to content

As Oy Helsingin Venetsia

SSA Rakennus Oy // Helsinki

Asuntorakentaminen // Pysäköintilaitokset

Asiakas:

SSA Rakennus Oy

Sijainti:

Helsinki

Valmistumisvuosi:

2024

Suunnitteluvuosi:

2022

Kerrosala:

2529 k-m2

Puistokadun aloituskorttelin ensimmäiset rakennukset

Verkkosaarenkatu 12 on Verkkosaaren kanavan pohjoispuolen uuden asuinalueen ensimmäisiä asuinrakennuksia. Kanavan eteläpuolella on jo valmiita asuinkortteleita. As Oy Helsingin Venetsia sijaitsee kanavan varrella sen länsipäässä.

Haasteenamme oli suunnitella rakennus osaksi uutta Verkkosaaren asuinaluetta keskeiselle paikalle Helsinkiin rantaan. Etäisyys Kalasataman keskukseen on alle 500 m ja merelle 150 m. Alueesta tulee korkeatasoinen ja kaupunkikerrostalot rajautuvat katulinjaan. Talojen materiaali on paikalla muurattu poltettu tiili. Tontilla on kansipiha joka muodostaa naapuritonttien kanssa avoimen yhtenäisen piha-alueen.

Talo on pistetalon tyyppinen ja koostuu tummasta ja vaaleasta kuutiosta.

Talo on yksiportainen 6-kerroksinen asuinkerrostalo ja siihen liittyy pihakannen alainen pysäköintihalli.

Teimme yhteistyötä Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelun kanssa. Julkisivujen massoittelu on kaupunkimainen ja aukotus ruutumaista. Parvekkeet ovat sisäänvedettyjä, lasitettuja ja niiden taustaseinät ovat puuverhoiltuja. Materiaalina tiili ikääntyy kauniisti eikä vaadi huoltoa. Korostimme maantasokerrosta ja sisäänkäyntejä erikoisladonnalla. Alemman osan kattotasolla on asuntoterasseja sekä yhteinen terassi. Terassien edessä on viherkatto jolle toteutetaan kukkaniitty. Vesikatolle sijoitetaan aurinkopaneeleja.

Rakennuksessa on yhteensä 28 asuntoa, kooltaan 26 - 137 m2. Asunnoissa on lattialämmitys ja ikkunat on saatu sen ansiosta korkeiksi. Alakatossa on jäähdytys puhallinkonvektoreilla hellepäiviä varten. Maantasokerroksessa talon kulmassa on liiketila ja sillä oma terassi. Maantasossa on myös yhteistiloja, saunaosasto, varastotilat sekä autohalli. Polkupyörävarastoja on sijoitettu asuinkerroksiin ja hissi soveltuu polkupyörien kuljetukseen.

Vaikka talo on ryhmärakennushanke, se on toteutettu yhtenäisesti kerroksiin normaalin kerrostalon tapaan jotta vältyttäisiin ylimääräisiltä talotekniikkakanavilta. Ryhmän asukkaat ovat tilanneet itselleen sopivan kokoiset asunnot ja valinneet niihin haluamansa pintamateriaalit. Asuntopohjat ovat selkeitä ja huoneet neliön muotoisia. Alin ja kaksi ylintä kerrosta ovat tavallista korkeampia, asuntojen sisäkorkeus on niissä yli kolme metriä.

Katutasossa on naapureiden kanssa yhteinen, yleiselle polkupyöräilylle ja jalankululle varattu liikennealue, jonka kautta ajetaan pihakannen alaisiin autohalleihin. Katu- ja pihatasossa on puuterasseja jotka on rajattu istuintasoilla. Katutasossa terasseja erottaa istutuslaatikot joiden ikivihreät matalat tuijat on valaistu.

Kaupunkimaista ympäristöä laadukkaista materiaaleista

Talossa on viihtyisä kansipiha ja maantasossa yhteinen sauna- ja terassialue. Yhteinen iso kattoterassi kukkaniittyineen antaa mahdollisuuden järjestää tapaamisia kesäaikaan.

Meren ja kaupungin samanaikainen läheisyys tekee alueesta kiinnostavan.

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Juha Vesen

Juha Vesen - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Sanna Vesen

Sanna Vesen - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.