Skip to content

As Oy Vantaan Taika

Sajucon Oy // Vantaa

Pientalot

Asiakas:

Sajucon Oy

Sijainti:

Vantaa

Valmistumisvuosi:

2022

Suunnitteluvuosi:

2021

Kerrosala:

480 k-m2

Puurakentamista kaupunkialueelle

Vantaan kaupunki haluaa edistää nykyisten pientaloalueiden viihtyisää täydennysrakentamista. Erillispientalot kaupunkialueelle ovat ajankohtaisia ja on ollut mukavaa olla edistämässä puurakentamista. Tontille on toteutettu kuusi puurakenteista erillispientaloa.

Rauhallinen omakotitaloalue on keskellä luontoa ja hyvät peruspalvelut ovat lähellä. Julkisella liikenteellä pääsee nopeasti keskustaan. Metsäpolut ja Kylmäojan korven luonnonsuojelualue ovat lähellä.

Haasteenamme oli saada pienelle tontille mahtumaan kaikki tarvittava.

Asuntojen oleskelutilat ovat valoisia ja avaria

Talot ovat yksitasoisia asuinpientaloja. Kaikissa taloissa on avoterassi, oma piha ja kaksi autopaikkaa oman talon vieressä.

Taloissa on lattialämmitys ja sen ansiosta ikkunat on saatu korkeiksi, lattiaan asti ulottuviksi. Oleskelutila on suuri, valoisa ja korkea, huonekorkeus on 3m. Siinä yhdistyy olohuone, ruokalutila ja keittiö seurustelukokonaisuudeksi johon on mahtuu vieraita syömään. Eteinen on tilava. Taloissa on sauna, kodinhoitohuone ja erillinen askartelutila.

Puuverhoukset on peittomaalattu vaaleilla ja lämpimillä väreillä. Harjakatto ja metalliosat ovat mustia ja korostavat maalin sävyjä. Tienpuoleiset talot ovat vaalean ruskeanharmaat, keskimmäiset talot vaaleanoranssit ja puiston puoleiset talot vaaleankeltaiset. Sisäänkäyntisyvennykset ovat kaikissa taloissa valkoiset. Terassit ovat ruskeaa kestopuuta. Talojen yhteinen tekninen tila on tontin takaosassa puiston puolella ja maalattu mustaksi sulautumaan osaksi puiston tummanvihreää kasvillisuutta.

Taloja on yhteensä kuusi ja jokainen talo on oma asuntonsa. Taloissa ovat kolme asuinhuonetta ja taloustilat. Ne ovat keskenään samanlaisia tai peilikuvia. Huoneistoalaa jokaisessa on 101 m2 . Kaikilla asunnolla on oma lämmin varastotila talon yhteydessä.

Sisustuksen pintamateriaalien tyylin ja värin asukkaat ovat valinneet itse. Lattiat ovat märkätiloissa ja eteisessä laatoitettuja ja kuivissa tiloissa on parketti. Seinät ovat märkätiloissa laatoitettuja ja kuivissa tiloissa tasoitettuja ja maalattuja.

Taloyhtiön yhteinen jätteiden kierrätysaitaus on tonttiliittymän vieressä Ahdetien varressa.

Tiivistä täydennysrakentamista

Uusien puutalojen selkeät siistit muodot täydentävät vanhaa omakotitaloaluetta. Vesikatto ja ulkoseinät ovat yhtenäiset ja sisäänkäynnit massaan upotetut.

Julkisivut ovat hillityn harmaanruskeat Ahdetien suuntaan. Puiston suuntaan julkisivut ovat vaaleat. Tiiviin tontin keskellä on värikkäämpää.

Avoterassit suuntautuvat etelään. Ison oleskelutilan yhteydessä ne avartavat sisätilan kesällä ulos aurinkoon ja lämpöön.

Taloissa asukkaat saavat omakotiasumisen rauhan. Oma piha on pieni ja helppohoitoinen.

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Sanna Vesen

Sanna Vesen - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.