Skip to content

Finnlamelli kaupunkihirsitalot

DEN Finland Oy / Finnlamelli //

Asuntorakentaminen

Asiakas:

DEN Finland Oy / Finnlamelli

Suunnitteluvuosi:

2019

Kerrosala:

88-179 k-m2

Tilat on suunnattu aina siten, että yksi sivu rakennuksesta on muita suljetumpi naapurin tai tien suuntaan

Uusi Finnlamelli ✕ Kanttia2 -mallisto koostuu kolmesta eri näköisestä rakennustyylistä, joiden variaatiot muodostavat houkuttelevan ja loogisen talotyypistön, josta on helppo valita kullekin tontille sopiva malli. Talomallit on muodostettu toimimaan tiiviillä kaupunkipientalotonteilla, joten tilat on suunnattu aina siten, että yksi sivu rakennuksesta on muita suljetumpi naapurin tai tien suuntaan. Lisäksi kaikki mallit toimivat hyvin myös modernien kivitalojen seurana.

Malliston perusteemat ja variaatiot eri tonttityyppejä varten: Harjakattoisille ja lapekattoisille kaava-alueille omansa. Pitkälle sivulle tai lyhyelle sivulle avautuvat oleskelutilat mahdollistavat eri muotoiset tontit ja suuntaukset 1- tai 2-kerroksisina. Talojen perusmassaan integroidut terassit tarjoavat yksityistä ulkotilaa turvassa naapurien katseilta ja ne on myös helppo lasittaa terassilasituksin.L-malliset talot sulkevat tiiviillä tontilla kaksi sivua naapurien suuntaan. Modulimaiset piharakennukset rajaavat lisää tilaa haluttuihin suuntiin ja toimivat myös palomuureina.

Mallistossa erityisen hienoa on sen monipuolisuus saman eheän kokonaisuuden sisältä

Suunnittelijana pyrin lähestymään kutakin tehtävää käytännönläheisesti ja analyyttisesti, sekä eläytyen tilan käyttäjän näkökulmaan ja erilaisiin käyttötilanteisiin. Pyrin ensin löytämään ne tärkeimmät ratkaistavat asiat, joiden ympärille suunnitelman ydin muodostuu. Kaupunkihirsitalomalliston tapauksessa oleellista oli löytää ne tekijät ja muuttujat, joista muodostetaan erilaisille tontille ja erilaisten asukkaiden tarpeille sopivat ratkaisut. Suunnittelu viimeistellään hyväksi koetuilla toimivilla tilaratkaisuilla, jotka ovat jalostuneet aiemmin suunnitelluista taloista saatujen hyvien käyttökokemusten perusteella.

Tässä mallistossa erityisen hienoa on sen monipuolisuus saman eheän kokonaisuuden sisältä: siitä löytyy toimivat ratkaisut todella moneen eri tarpeeseen tyylistä tinkimättä. Etenkin talojen kanssa samaa sarjaa olevien piharakennusten kanssa yhdistettynä mahdollisuuksia on erittäin paljon. Kaikki talot ovat sellaisia että viihtyisin niissä itsekin, riippuen luonnollisesti perhekoosta ja tontin ominaisuuksista.

Muuntojoustavuus mahdollistaa kodin toimivuuden tulevaisuudessakin, vaikka elämäntilanteet muuttuvat

Hyvä koti on toimiva ja turvallinen kehys elämälle. Sen pitää olla houkutteleva lähestyä ja käytännöllinen käyttää. Hyvässä kodissa tilat on jäsennelty siten, että hukkatilaa on mahdollisimman vähän, mutta silti keskeiset perheen yhteiset tilat tuntuvat avarilta ja valoisilta. Talosta on hyvä löytyä myös erilaisia yksityisyyden tasoja: piha- osittain suojattu terassi – oleskelutilat – makuutilat. Muuntojoustavuus mahdollistaa kodin toimivuuden tulevaisuudessakin, vaikka elämäntilanteet muuttuvat, ja toki se antaa jo rakennusvaiheessa mahdollisuuden räätälöidä taloa omaan tarpeeseen sopivaksi. Malliston taloissa on pyritty luomaan kokoaan suuremman tuntuisia taloja. Esimerkiksi sisäänkäynnistä ja portaiden yläpäästä avautuu aina mielenkiintoisia harkittuja näkymiä!

Hirsi on massiivisena ja teknisesti varmatoimisena materiaalina erittäin hyvä valinta pientaloille, ja todella toimiva myös urbaaniin ympäristöön. Tässä mallistossa on pyrittiin juurikin siihen, että talot sopivat nykyaikaiselle tiiviille pientaloalueelle siten että ne istuvat harmonisesti niin puu- kuin kivitalojenkin seuraan.

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Sauli Kosonen

Sauli Kosonen - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Wim Defraeye

Wim Defraeye - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.