Skip to content

Kivistön Kivitasku 2

Fira Oy // Vantaa

Asuntorakentaminen

Asiakas:

Fira Oy

Sijainti:

Vantaa

Valmistumisvuosi:

2022

Suunnitteluvuosi:

2021

Kerrosala:

4954 k-m2

Hyvät kulkuyhteydet sekä yhteisölliset toiminnot

Kivitasku 2 sijaitsee vuonna 2015 kaavoitetulla uudella asemakaava-alueella Kivistön juna-aseman läheisyydessä. Alueelle on kaavoitettu kolme kerrostalojen muodostamaa korttelia sekä kaksi niitä palvelevaa pysäköintilaitosta. Alue on pysäköintilaitoksia lukuun ottamatta autoton ja sinne on kaavoitettu uusia puistoalueita sekä korttelien välille useita kevyelle liikenteelle varattuja katuja.  

Rauhalliselle alueelle on keskitetty yhteisöllisiä, korttelikokonaisuuksia palvelevia toimintoja kuten yhteinen asukastila, jätteiden syväkeräys ja kierrätyshuoneet sekä polkupyörien ja mopojen säilytysvarastot sekä pesupaikat. 

Asuntoja hulppeilla yhteistiloilla

Seitsemänkerroksisen asuintalon kaksi kadun puoleista kerrosta on varattu asukkaiden käyttöön tarkoitetuille yhteistiloille. Tilojen suunnittelussa tuli ottaa huomioon niiden mahdollinen muutos liiketiloiksi tulevaisuudessa ja siksi tilat on toteutettu osittain kaksikerroksisina. Valoa tulvivissa tiloissa kelpaa saunoa, pestä pyykkiä ja viettää syntymäpäiväjuhlia. Kadun puolella sijaitsee myös yksi kaksikerroksinen ja kahdella parvekkeella varustettu ateljeeasunto, jonka olohuone kohoaa lähes kuuden metrin korkeuteen. 

Muurattu reliefijulkisivu 

Rakennuksen pääasiallinen julkisivuidea on korostaa kaksikerroksista kivijalkaa tummalla mustalla sävyllä, näyttävillä muurausyksityiskohdilla sekä valaistuksella. Sen vastapainoksi ylemmissä kerroksissa L-mallinen talo on jaettu visuaalisesti kahteen massaan, joilla on oma vaaleampi värityksensä ja luonteensa. Tällä tavoin korkeasta kulmarakennuksesta on luotu kevyen oloinen, mutta vaihteleva kokonaisuus.  

Kivijalan musta sävy toistuu ylempien kerrosten ikkuna-aukoissa, pihan puolen parvekeseinissä sekä vesikatolla sijaitsevassa IV-konehuoneessa. Väri elävöittää julkisivua ja sitoo rakennuksen yhdeksi kokonaisuudeksi. Kaksikerroksisia sisäänkäyntejä on korostettu ruskeanpunaisella sävyllä, jotta ne erottuvat tummasta kivijalasta.  

Suunnittelijan ja tilaajan välinen toimiva yhteistyö

Hyvän yhteistyön avulla syntynyt vuokrataloyhtiö sopeutuu erinomaisesti ympäristöönsä. Hulppeat yhteistilat, erikoinen ateljeeasunto sekä näyttävät muurausyksityiskohdat julkisivussa saatiin suunniteltua kohteeseen hienolla tavalla niin, että kohde erottuu Kivistön alueella edukseen.  

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Mila Heino

Mila Heino - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Milla Remo

Milla Remo - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Sauli Kosonen

Sauli Kosonen - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.