Skip to content

Magical Pond -iglukylä

Lammin Taika Oy // Rukatunturi

Toimitilat

Asiakas:

Lammin Taika Oy

Sijainti:

Rukatunturi

Valmistumisvuosi:

2019

Suunnitteluvuosi:

2019

Puurakenteisia majoitusigluja

Magical Pond -iglukylä on Rukatunturille suunniteltu majoitusrakennusten kokonaisuus, joka koostuu 20 lyhytaikaiseen majoitukseen soveltuvasta puurakenteista majoitusiglusta (2019) sekä vastaanottona ja ravintolana palvelevasta reception-rakennuksesta (2021) sekä kotarakennuksesta (2022).

Elämysmatkailumajoitusta upeaa Rukan luontoa korostaen

Iglut suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä tilaajan kanssa palvelemaan iglumajoitukselle tyypillistä, lyhytaikaista majoitusta, jossa elämys on tärkeä osa majoituskokemusta. Iglut sijoitettiin alueelle maiseman ehdoilla niin, että jokaisesta iglusta avautuu näkymä upeaan Rukan luontoon. 

Magical Pond –igluille suunniteltiin tunnistettava ja omaleimainen muotokieli, joka poikkeaa perinteisten majoitusiglukylien arkkitehtuurista. Tumman, vinolautaverhoillun ulkoarkkitehtuurille kontrastina sisätilat ovat vaaleasävyiset. Sisätila suunniteltiin niin, että kompaktin keittotilan ja kylpyhuoneen ansiosta oleskeluun ja nukkumiseen tarkoitettu tila on suuri ja maisemaan avautuva. Tilaan ei tuotu erillisiä sänkyjä, vaan oleskelua ja nukkumista varten suunniteltiin kiinteä koivuvanerinen kaluste, jolle kiivetään muutama porrasaskelma lattiapintaa ylemmäs. Sisätilojen värimaailmasta suunniteltiin rauhallinen ja luonnollinen betoni, vaalea koivuvaneri ja mustat yksityiskohdat antavat tilaa suurista ikkunoista avautuvalle upealle Rukatunturin luonnolle. 

Vuonna 2021 iglukylä täydentyi reception-rakennuksella ja vuonna 2022 kodalla, jotka jatkavat muotokielellään ja materiaalivalinnoillaan iglujen arkkitehtuurille tyypillisiä piirteitä. Receptioniin suunniteltiin vastaanoton lisäksi asiakkaita palvelevat ravintola- ja saunatilat, ja rakennuksen sisustussuunnittelun toteutti Talvitie Design. 

Nykyaikaista iglumajoitusta ainutlaatuisissa maisemissa

Magical Pond on nykyaikainen majoitusiglukylä, joka on arkkitehtuuriltaan selkeälinjainen ja yhtenäinen kokonaisuus. Tilat palvelevat niin yksittäisiä matkailijoita kuin isompia ryhmiäkin. Suunnittelussa ja toteutuksessa rakennuspaikan ainutlaatuinen luonto on huomioitu erityisesti. 

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Johan Lindfors

Johan Lindfors - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Riitta Saastamoinen

Riitta Saastamoinen - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.