Skip to content

Ravintola Salvia

Compass Group Finland Oy // Jyväskylä

Toimitilat

Asiakas:

Compass Group Finland Oy

Sijainti:

Jyväskylä

Valmistumisvuosi:

2019

Suunnitteluvuosi:

2019

Kerrosala:

330 k-m2

Monikäyttöinen kodikas ravintolatila

Jyväskylässä sijaitsevan Ravintola Salvian suunnittelussa jatkokehitimme Pinto Designin jo luonnostelemaa konseptisuunnitelmaa yhdessä tilaajan, käyttäjien ja Pinto Designin kanssa. Tavoitteena oli luoda kodikas, käytännöllinen, helposti lähestyttävä, olohuonemainen ja monikäyttöinen ravintolatila nopealla aikataululla, sillä avajaisia vietettäisiin jo muutaman kuukauden päästä. Ravintolan tuli muotoutua saumattomasti lounasruokailun lisäksi käyttäjien palavereihin, workshoppeihin ja pop up-tyylisiin tapahtumiin. Talon arkkitehtuuria haluttiin korostaa luonnonläheisyyttä unohtamatta huomioiden ravintoloitsijan ja tilan käyttäjien toiveet. Tavoitteena oli myös, että ravintola erottautuu alueellisista kilpailijoistaan tilalla ja hyvällä ruoallaan.

Ravintoloitsijan konseptin mukainen ja käyttäjien tarpeita vastaava ravintolatila

Monikäyttöisen ravintolatilan suunnittelussa lähtökohtana oli käyttäjien tarpeet. Kapean mallisiin tiloihin tuli saada mahdutettua 160 asiakaspaikkaa, jonka onnistuimme toteuttamaan ilman ahtauden tuntua eri kokoisilla ja korkuisilla kalusteryhmillä. Samalla huomioimme tilan eri käyttötarpeet. Erilaisille toiminnoille ja tarpeille luotiin erilaisia pöytäryhmiä. Hyödynsimme myös erilaisia ja eri korkuisia valonlähteitä eri tunnelmien luomiseksi. Tiloista haluttiin myös ravintoloitsijan oman konseptin mukaiset, joka näkyy muun muassa tiloissa käytetyssä puurimoituksessa.

Rakennuksen ympärillä oleva luonto haluttiin ottaa osaksi sisustusta. Suuret ikkunapinnat pyrittiin pitämään avoimina päästäen luontonäkymä ja luonnonvalo sisään. Luontoteemaa jatkettiin syvemmälle rakennukseen luontoaiheisella tapetilla. Tapetin myötä sisustuskonseptin punainen lanka vahvistui ja lopulliset valinnat materiaaleista ja väreistä oli helppo tehdä.

Visuaalisia haasteita suunnittelussa aiheutti tilojen kattomaailma suurine iv-arkkuineen, mutta onnistuimme häivyttämään arkut luomalla rytmiä alakattopintaan samanväristen akustiikkalevyjen avulla.

Aikataulupaineesta huolimatta lopputulos on tilaajan tavoitteiden mukainen

Sujuva yhteistyö tilaajan ja käyttäjien kanssa edesauttoi nopean aikataulun mukaista toimintaa. Aikataulussa pysyttiin myös valitsemalla materiaalit ja kalusteet toimittajien varastovalikoimista ja reagoimalla työmaalta tuleviin ongelmakohtiin ripeästi. Suunnittelulla onnistuttiin luomaan käytännöllinen, monikäyttöinen ja tunnelmallinen ravintolatila, joka tavoitteiden mukaisesti erottuu kilpailijoistaan tilalla ja tarjonnallaan.

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Riitta Saastamoinen

Riitta Saastamoinen - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.