Skip to content

Saarelan Sauna

COR-group // Oulu

Toimitilat

Asiakas:

COR-group

Sijainti:

Oulu

Suunnitteluvuosi:

2018

Kerrosala:

176 k-m2

Sauna COR Groupille Saarelaan

Rakennus toimii COR Groupin omana kokous-, koulutus- ja virkistyspaikkana. Saunatilojen lisäksi rakennuksessa on oleskelu- ja ruokailutilat 26 henkilölle, catering-käyttöön soveltuva korkeatasoinen keittiö ja laajat terassit takkoineen ja porealtaineen.  

Oulujoen maisemat sisätiloihin

Rakennus muodostuu kahdesta osastosta yhden katon alla, toisella puolella on saunatilat ja toisella puolella oleskelu- ja kokoustilat. Osastojen välillä on suojattu ulkotila, jota voidaan käyttää oleskelutilan laajennuksena tai saunan vilvoittelupaikkana. Saunaosaston päädyssä on terassi ja ulkoporeallas. 

Rakennuksen julkisivut ovat pääosin tervanmustaksi kuultokäsiteltyä pystylautaa, syvennykset terassien kohdalla on petsattu luonnonvalkoiseksi. Terassit ovat harmaantuvaa puuta ja luonnonkiveä. Sisäpintojen verhoiluissa käytetään tervan sävyyn petsattua puupaneelia sekä viilu- ja luonnonkivipintoja. Suurten ikkunoiden kautta Oulujoen maisemasta tulee osa sisätiloja. Saunan lauteilta ja ulkoporealtaista voi ihailla auringonlaskua joella ja lasitettu takkaterassi rakennuksen keskellä mahdollistaa illanistujaiset ulkona viileänäkin iltana.

Upea laavu

Uusi rakennus rytmittää selkeällä ja hienovaraisella tavalla sisä- ja ulkotilat tumman ulkokuoren sisälle. Isot ikkunat avaavat oleskelutiloista reiluja näkymiä joelle päin. Samaan aikaan sisätilojen lämpimät materiaalit ja sävyt, sekä terassin isot katokset varmistavat tiloja suojaavan lämpimän hengen, kuin upea laavu luonnossa.

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Wim Defraeye

Wim Defraeye - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.