Skip to content

Sokos Hotel Arina teemahuoneet 

Sokos Hotel Arina // Oulu

Asuntorakentaminen

Asiakas:

Sokos Hotel Arina

Sijainti:

Oulu

Valmistumisvuosi:

2017

Suunnitteluvuosi:

2016

Teemahuoneiden aiheet ovat kunkin kohdekaupungin inspiroimia

Sokos Hotel Arinan huoneuudistuksessa suunnittelimme Ouluun sopivia teemallisia hotellihuoneita. Original Sokos hotellien konseptiin kuuluvien teemahuoneiden aiheet ovat kunkin kohdekaupungin inspiroimia. Teemahuoneiden avulla haluttiin lisätä Sokos Hotel Arinan kilpailukykyä ja erottautumista markkinassa sekä vahvistaa hotellin tarinaa ja identiteettiä. Koska huoneuudistukset tehtiin olemassa oleviin hotellihuoneisiin, haasteenamme oli säilyttää huoneiden rakenne ja layout, luoden elämyksellinen ja perushuoneista selkeästi erottuva tunnelma.

Käyttäjäprofiileja tutkimalla ja huolellisella ideoinnilla onnistuimme luomaan huoneille Oulua kuvastavat teemat

Elämyksellisten hotellihuoneiden suunnittelussa lähtökohtanamme oli vahvojen teemojen ideoiminen siten, että nämä teemat erottuvat huoneen ratkaisuissa tunnistettavan johdonmukaisesti, mutta tyylikkäästi. Pyrimme luomaan käyttäjälle kaikkia aisteja huomioivan kokonaisuuden ja toteuttamaan huoneet asiakkaan toiveet ja huoltonäkökulmat huomioon ottaen. Käyttäjäprofiileja tutkimalla ja huolellisella ideoinnilla onnistuimme luomaan huoneille Oulua kuvastavat teemat. 

Luoto-huoneen suunnittelussa otimme inspiraatioksi Oulua ympäröivän luonnon. Merellisyys, pohjoinen astetiikka ja luotojen karu kauneus yhdistävät sisustuksen aistikkaaksi kokonaisuudeksi, joka sopii erityisesti hemmottelua ja rauhoittumista kaipaavalle asiakkaille. Värimaailma ja materiaalit suunnittelimme raikkaiksi ja rauhallisiksi. Muunneltavalla valaistuksella tunnelmaa voi säätää helposti itse. 

”Luoto on tarina saaristolaisuudesta, meren ja tuulen tuoksusta, juurevan maan voimasta. Anna aikaa rakkaallesi, ole hyvä itsellesi, anna lempeän kylvyn eheyttää ja nauti. Anna aistiesi viedä kohti hyvää oloa. Tunne pohjoinen puu jalkojesi alla, kiven paino sormillasi ja villan pehmeys poskillasi.” – Asiakkaan verkkosivuilta 

Routa-huone toteutettiin jääkiekkomaailmasta tutuin elementein. Inspiraatiota haimme tutustumalla Kärppien pukuhuoneisiin Oulun jäähallilla ja saimmekin aitoja Kärpät-tavaroita, esimerkiksi pelaajien käytettyjä mailoja, luomaan tunnelmaa huoneeseen. 

”Routa on tarina pelaamisesta, menestyksestä, heittäytymisestä ja pohjoisen luonteen lujuudesta. Pelaile, biletä tai isännöi! Näytä parhaat hattutemppusi, kisaa pleikkamestaruudesta ja varmista asemasi perheen ranking- listalla. Vaihda puvun takki pelipaitaan, ole illan otteluisäntä ja johdata joukkueesi keskelle suurta urheilujuhlaa. Saunan lauteilla puidaan parhaat jälkipelit.” – Asiakkaan verkkosivuilta 

Teemahuoneet tuovat lisänäkyvyyttä Oululle. Huoneet korostavat Oulun ominaispiirteitä hauskalla tavalla ja jäävät käyttäjille varmasti mieleen. Hotellivieraat pääsevät hengähtämään hotelliympäristössä, jollaista ei Oulusta varmasti muualta löydy.

Erityisen hyvää Kanttia 2:n tiimin kanssa työskentelyssä oli teemojen ideointi, asiakkaan kuuntelu, projektin esittely sekä budjetissa pysyminen

”Olen kokenut teemahuoneet onnistuneina kokonaisuuksina. Hyvää on teeman näkyminen huoneen yksityiskohdissa laadukkaasti ja idearikkaasti. Teemahuoneet erottuvat normaaleista huoneista riittävästi, jotta asiakkaalle tuote olisi elämyksellinen: luksuselementit, ylellinen sänky ja tekstiilit Luoto-huoneessa, Kärppä-aiheet, taktiikkataulu, bonbonit ja tekniikka Routa-huoneessa. Huoneet tuovat rahalle lisäarvoa ja asiakkaalle elämyksellisyyttä huonekokemukseen. Molemmista huoneista olemme saaneet hyvää palautetta. Erityisen hyvää Kanttia 2:n tiimin kanssa työskentelyssä oli teemojen ideointi, asiakkaan kuuntelu, projektin esittely sekä budjetissa pysyminen.

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.