Skip to content

Asunto-osakeyhtiö Syrjäkatu 10

Asunto-osakeyhtiö Syrjäkatu 10 // Oulu

Korjausrakentaminen

Asiakas:

Asunto-osakeyhtiö Syrjäkatu 10

Sijainti:

Oulu

Valmistumisvuosi:

2022

Suunnitteluvuosi:

2021

Raikasta päivitettyä ajan henkeä ja asumisviihtyisyyttä vaaleiden tornitalojen sarjaan julkisivuremontilla

Yhtiö muodostuu 1 + 8 - kerroksisesta kellarillisesta vuonna 1968 rakennetusta asuinkerrostalosta, jossa on yksi porrashuone. Rakennuksen yhteydessä on 1-kerroksinen autotallisiipirakennus. Huoneistoparvekkeita on yhteensä 32 kpl. Ullakkokerroksessa on lisäksi yksi tuuletusparveke.

Julkisivut & arkkitehtuuri

Kerrostalorakennus on yksi kiinteä osa valkoisten 8-kerroksisten kerrostalojen rivistöä. Julkisivukorjauksessa koko rakennus sai uuden julkisivupinnan ja katon. Julkisivut purettiin kantavaan betonisisäkuoreen asti ja kaikki ikkunat, ovet ja parvekerakenteet  uusittiin. 1960-luvun tummanruskea sävy yhtenäistettiin tummaksi ruskeanharmaaksi tehosteväriksi maantasokerrokseen ja tehostesävyksi julkisivuihin ja uutena tehostesävynä rakennukseen tuotiin 60-lukua henkivä tiilenpunainen. 

Nauhaikkunoiden välissä oleva vaalean ruskeaksi haalistunut aaltopelti ja vaalean harmaat alkuperäiset ikkunat vaihdettiin tummemman sävyiseksi korostamaan ikkunoiden nauhamaisuutta. Ikkunoiden väliin valittiin materiaaliksi julkisivulevy, jonka ruskeanharmaata sävymaailmaa rikkoo epäsymmetrisesti tiilenpunainen sävy valkoisen rapatun julkisivun osana. Peltikattojen sävy säilytettiin entisellään vaaleanharmaana.

Raksilan valkoisten tornitalojen sarjassa entisellään mutta entistä raikkaampana osana

8-kerroksisten kerrostalojen rivi Syrjäkadulla on ollut pitkään maamerkin omainen rivistö ennen korkeampien talojen rakentumista lähimmillään junaradan toiselle puolelle. Julkisivukorjauksessa kunnioitettiin rakennuksen alkuperäistä ilmettä ja arkkitehtuurin tyylin aikakautta, antaen samalla rakennukselle ja asukkaille asumismukavuutta ja energiatehokkuutta.

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.