Skip to content

Tulppaanitie 27

Sajucon Oy // Vantaa

Pientalot

Asiakas:

Sajucon Oy

Sijainti:

Vantaa

Valmistumisvuosi:

2022

Suunnitteluvuosi:

2021

Kerrosala:

283 k-m2

Puurakentamista kaupunkialueelle

Vantaan kaupunki haluaa edistää nykyisten pientaloalueiden viihtyisää täydennysrakentamista. Pientalot kaupunkialueelle ovat ajankohtaisia ja on ollut mukavaa olla edistämässä puurakentamista. Tontille on toteutettu yksi omakotitalo ja yksi paritalo.

Rauhallinen omakotitaloalue on keskellä luontoa ja hyvät peruspalvelut ovat lähellä. Julkisella liikenteellä pääsee nopeasti keskustaan. Metsäpolut ulkoiluun ovat aivan vieressä.

Haasteenamme oli saada melko pienelle tontille mahtumaan sekä aurinkoiset ulko-oleskelualueet että riittävä määrä autopaikkoja.

Asuntojen oleskelutilat ovat valoisia ja avaria

Talot ovat yksitasoisia asuinpientaloja. Paritalossa on avoterassit, omat pihat ja autopaikat talon läheisyydessä. Omakotitalossa on katettu terassi, oma piha ja autopaikat talon vieressä.

Taloissa on lattialämmitys ja sen ansiosta ikkunat on saatu korkeiksi, lattiaan asti ulottuviksi. Oleskelutila on suuri, valoisa ja korkea, huonekorkeus on 3m. Siinä yhdistyy olohuone, ruokalutila ja keittiö seurustelukokonaisuudeksi johon on mahtuu vieraita syömään. Eteinen on tilava. Asunnoissa on sauna ja kodinhoitohuone.

Puuverhoukset on peittomaalattu, paritalo mustaksi ja omakotitalo valkoiseksi. Harjakatto ja metalliosat ovat mustia. Tienristeyksen puoleinen paritalo on tumma, jotta se pääsee sulautumaan osaksi alueen tummanvihreää kasvillisuutta. Omakotitalo taaempana tontilla on valkoinen. Sisäänkäyntisyvennykset ovat molemmissa taloissa lämpimän ruskeat. Terassit ovat ruskeaa kestopuuta.

Asuntoja on yhteensä kolme. Paritaloasunnot ovat kolmioita ja niissä on omat saunaosastot. Ne ovat keskenään samanlaisia mutta toistensa peilikuvia. Huoneistoalaa molemmissa on 74 m2 . Omakotitalossa on viisi asuinhuonetta, keittiö ja saunaosasto. Huoneistoalaa siinä on 106 m2. Kaikilla asunnoilla on lämmin oma varastotila talon yhteydessä.

Sisustuksen pintamateriaalien tyylin ja värin asukkaat ovat valinneet itse. Lattiat ovat märkätiloissa ja eteisessä laatoitettuja ja kuivissa tiloissa on parketti. Seinät ovat märkätiloissa laatoitettuja ja kuivissa tiloissa tasoitettuja ja maalattuja.

Talojen yhteinen jätekeräysaitaus on tonttiliittymän vieressä Tulppaanitien varressa.

Uutta ja vanhaa yhdessä

Uusien puutalojen selkeät siistit muodot täydentävät vanhaa omakotitaloaluetta. Vesikatto ja ulkoseinät ovat yhtenäiset ja sisäänkäynnit massaan upotetut.

Paritalon avoterassit ovat länteen ja katettu terassi etelän suuntaan. Ison oleskelutilan yhteydessä ne avartavat sisätilan kesällä ulos aurinkoon ja lämpöön.

Taloissa asukkaat saavat uuden asunnon mukavuudet vanhan pientaloalueen keskelle. Suurine, täyteen kokoonsa kasvaneine puineen vanha ympäristö on rauhallinen ja viihtyisä.

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Sanna Vesen

Sanna Vesen - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.