Skip to content

Välkkylän tornitalo

PSOAS // Oulu

Asuntorakentaminen

Asiakas:

PSOAS

Sijainti:

Oulu

Suunnitteluvuosi:

2016

Ehdotuksilta odotettiin erityisesti uudentyyppisten opiskelija-asuntoratkaisujen luomista

Arkkitehtikilpailun tavoitteena oli suunnitella Välkkylän punatiiliseen puistomaiseen ympäristöön sopiva, kestävän kehityksen periaatteiden mukainen tornitalo, joka on ratkaistu opiskelija-asumisen tarpeet ja tulevaisuus huomioiden. Ehdotuksilta odotettiin erityisesti uudentyyppisten opiskelija-asuntoratkaisujen luomista, yhteistilojen kehittämistä ja tehokasta tilankäyttöä. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota toiminnallisten, esteettisten, teknisten ja taloudellisten vaatimusten tasapainoiseen ratkaisuun. Lisäksi tuli suunnitella alueen pysäköintitalo.

Rakennuksen terveellisyys varmistetaan käyttämällä Joutsenmerkki-kriteeristöä ohjaamaan ympäristövaikutuksia

Kilpailuehdotuksessa on esitetty laaja valikoima erilaisia opiskelija-asumisen mahdollisuuksia. Perinteisiä ratkaisuja on tuotu tähän päivään huomioimalla ekologisuuden ja jakamistalouden vaikutukset, sekä kehitetty myös täysin uusi nomadikonsepti, joka perustuu pieniin liikuteltaviin yksityisiin yksiköihin yhteisön sisällä. Kestävän kehityksen mukaiset periaatteet ja rakennuksen terveellisyys varmistetaan käyttämällä Joutsenmerkki-kriteeristöä ohjaamaan suunnittelun, rakentamisen ja asumisen ympäristövaikutuksia.

Ehdotus erottuu positiivisesti edukseen raikkaan konseptuaalisen otteensa vuoksi

Ehdotus sai kilpailussa kunniamaininnan. Arvostelupöytäkirjan mukaan ”Ehdotus erottuu positiivisesti edukseen raikkaan konseptuaalisen otteensa vuoksi. Työ on tehty johdonmukaisesti ja varmaotteisen perusteellisesti, mikä yltää aina yksityiskohtien tasolle. (…) Ansioksi nousee reipas ja hienosti esitetty erilaisten asumisen konseptien soveltaminen. Ehdotuksen ekologiset ansiot perustuvat arkkitehtuurin ajattomuuteen ja selkeästi perusteltuihin kriteereihin, sekä tehokkaaseen tilankäyttöön.”

Asiantuntijat

Suunnittelussa mukana

Tutustu kohteen suunnittelussa mukana olleisiin arkkitehteihin ja suunnittelijoihin.

Johan Lindfors

Johan Lindfors - Arkkitehtitoimisto Kanttia 2

Referenssit

Tutustu toteutuksiin

Tutustu muihin suunnittelukohteisiin ja tarinoihin niiden takana.

Tuira Utopia

Maankäytön suunnittelu // Pöytälaatikko

VAV/FIRA

VAV Asunnot Oy:lle suunniteltu vuokratalokohde

Asuntorakentaminen // Kerrostalot

Porvoon kaupunki

Päiväkotikilpailun voitto Porvoon Huhtisissa

Koulut ja päiväkodit

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tästä tai jostakin muusta referenssistä? Lähetä meille viestiä.